Ρυθμίσεις Cookies
Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 5 & Μπουμπουλίνας (έναντι Μετρό Δάφνης) +30 2109705290 info@mantzaristherapy.gr
Φυσικοθεραπεία Μάντζαρης

Αποφυγή Χειρουργείου Δισκοκήλης Αυχένα - Μέσης Σπονδυλικής στήλης


Αποφυγή Χειρουργείου Δισκοκήλης Αυχένα - Μέσης Σπονδυλικής στήλης

ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ  -  ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ(AYXENA-MΕΣΗΣ)

Αποτελεί γεγονός αναμφισβήτητο ότι πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από πόνους στην σπονδυλική τους στήλη. Η περιοχή κεντρικά κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή του αυχένα αλλά και της μέσης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να εμφανιστεί μια κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.    

Μια από τις συνηθέστερες παθολογικές καταστάσεις είναι η ρήξη του πηκτοειδή πυρήνα του σπονδύλου δημιουργώντας την δισκοκήλη. Τις περισσότερες φορές και αναλόγως με τον βαθμό του προβλήματος πλήττεται η ποιότητα ζωής του ατόμου. Σαφώς σπουδαίο ρόλο διαδραματίζουν η  διάμετρος της δισκοκήλης, η προβολή αυτής καθώς και τι πίεση προκαλείτε εξαιτίας της στον νωτιαίο σάκο. Οφείλουμε επίσης να παρατηρήσουμε και τον  ερεθισμό  που δέχεται η ρίζα του νεύρου στην πάσχουσα περιοχή για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Η δισκοκήλη αποτελεί μια επώδυνη παθολογική κατάσταση διότι το άτομο πονάει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Αναλόγως πάντα με την φύση  του προβλήματος στο κέντρο της σπονδυλικής στήλης (μέση η αυχένα) αλλά και πολλές φορές στους παρακείμενους ιστούς.  Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, δυνατός και ακαθόριστος. Μπορεί ο πόνος να είναι πολλές φορές και σε κάποιο άκρο (πόδι η χέρι) καθώς και να έχουμε μουδιάσματα απώλεια μυϊκής ισχύος η βάρος σε κάποιο άκρο.   Οι ασθενείς πολλές φορές πονούν καθ όλη την διάρκεια της ημέρας. Πολλές φορές πονούν εντονότερα τις βραδινές ώρες η δεν μπορούν ακόμα και να κοιμηθούν. Έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλο μέρος ασθενών δεν ανακουφίζονται ούτε με την φαρμακευτική αγωγή που τους έχει δοθεί εξαιτίας της σοβαρότητας του προβλήματος που παρουσιάζουν.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ  ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε σε ασθενείς μας μια καινοτόμο και πρωτοποριακή τεχνική για την αντιμετώπιση της δισκοκηλης στην περιοχή της αυχενικής και της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Εφαρμόζοντας την συγκεκριμένη τεχνική το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το 88%.Η θεραπεία που πραγματοποιούμε συνδυάζεται με ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας διεθνώς αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα από τον FDA σε συνδυασμό με εξειδικευμένες φυσιοθεραπευτικές τεχνικές κινητοποίησης των ιστών. Στόχος μας δεν είναι μόνο η βελτίωση της κλινικής κατάστασης των ασθενών μας αλλά η ριζική αλλαγή του προβλήματος με πραγματοποίηση νέας μαγνητικής τομογραφίας(Mri).

ΣΤΟΧΟΙ  ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  • Μείωση και εξάλειψη του αισθήματος του πόνου στην πάσχουσα περιοχή το ταχύτερο δυνατόν.
  • Κινητοποίηση ασθενούς μέσο ειδικών φυσιοθεραπευτικών τεχνικών και ενδυνάμωση των μυών  του κορμού και της σπονδυλικής στήλης.
  • Εκπαίδευση σωστής στάσης και ενημέρωση του ασθενούς στην  ορθή μεταφορά φορτίων.
  • Ενδυνάμωση μυϊκών ινών.