Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 5 & Μπουμπουλίνας (έναντι Μετρό Δάφνης) +30 2109705290 info@mantzaristherapy.gr
Φυσικοθεραπεία Μάντζαρης

Στένωση Σπονδυλικής Στήλης Αυχένα-Μέσης και Φυσικοθεραπεία


Στένωση Σπονδυλικής Στήλης Αυχένα-Μέσης και Φυσικοθεραπεία

Η σπονδυλική στήλη απασχολεί τον άνθρωπο από αρχαιοτάτων χρόνων. Για αυτό και στο βάθος των αιώνων αναπτύχθηκαν τεχνικές και μέθοδοι για να αντιμετωπίσουν προβλήματα της σπονδυλικής στήλης που ταλαιπωρούσαν από πόνους στην εν λόγο περιοχή.

Για το πρόβλημα των σπονδυλικών στενώσεων αναπτύχτηκαν συγκεκριμένες τεχνικές, μια από αυτές είναι η τεχνική της έλξης και η ιστορία της που ξεκινάει πριν από περίπου 1400 - 1500 χρόνια. Από εκείνα τα χρόνια είχε παρατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της και η ευεργετική της δράση της ανακουφίζοντας τα συμπτώματα των ασθενών κατά την διάρκεια της εφαρμογής της και μετά από αυτήν.

Οι στενώσεις στην σπονδυλικοί στήλη μπορούν να δημιουργηθούν από πολλούς παράγοντες. Συνήθως παρατηρούνται μετά την ηλικία των 50 ετών. Σπουδαίο βεβαίως ρόλο παίζουν οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις που δημιουργούνται εξαιτίας της βαρύτητας η οποία και επηρεάζει με την πάροδο των ετών τους σπονδύλους και τα οστά γενικότερα.

ΑΙΤΙΑ

  • Ατυχήματα (αυτοκινητιστικά- κατάγματα)
  • Μυελοπάθεια
  • Δισκοκήλες σπονδυλικής στήλης
  • Όγκοι - νεοπλασίες
  • Ρευματικές παθήσεις

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΉ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΕ ΣΤΕΝΩΣΗ ΑΥΧΕΝΑ ΟΣΦΥΙΟΣ

Με την χρήση ειδικού εξοπλισμού αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης η φυσικοθεραπεία μπορεί να αντιμετωπίσει το εν λόγο πρόβλημα των στενώσεων των σπονδύλων. Η μέθοδος της αποσυμπίεσης έγινε γνωστή στην Αμερική στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Έχει πάρει πιστοποίηση από τον FDA καθώς και έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα ερευνών σε παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρείτε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τεχνικές για τις Αυχενικές και Οσφυϊκές στενώσεις της σπονδυλικής στήλης.

  • Μειώνει τον πόνο και την πίεση στις νευρικές ρίζες
  • Οξυγόνωση περιοχής δίσκου και καλύτερη αιμάτωση της πάσχουσας περιοχής
  • Διεγείρει το σχηματισμού κολλαγόνου