Ρυθμίσεις Cookies
Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 5 & Μπουμπουλίνας (έναντι Μετρό Δάφνης) +30 2109705290 info@mantzaristherapy.gr
Φυσικοθεραπεία Μάντζαρης

Φυσικοθεραπεία και Ακράτεια Ούρων


Φυσικοθεραπεία και Ακράτεια Ούρων

Το πυελικό έδαφος αποτελείται από τρία διαφράγματα. Η ακούσια αυτή απώλεια ούρων δημιουργεί στους ασθενείς προβλήματα υγιεινής καθώς και κοινωνικά προβλήματα. Οι μύες του πυελικού εδάφους και της οσφυοπυελικής ζώνης έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές από το 1950 και μετά. Η φυσικοθεραπεία θεωρείτε από μελέτες η καταλληλότερη μέθοδος και θεραπεία για να αντιμετωπιστεί πρόβλημα της ακράτειας.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ακράτειας, η ακράτεια αυξάνεται με την ηλικία. Επηρεάζει τις γυναίκες περισσότερο σε σχέση με τους άνδρες.

Η φυσικοθεραπεία στην ακράτεια ούρων περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις οι οποίες και εφαρμόζονται για να ενδυναμωθούν οι μύες του πυελικού εδάφους. Η ενδυνάμωση αυτή στο παρελθόν γινόταν και με χρήση ηλεκτρισμού όπως φαραδισμού.

Ο στόχος της φυσικοθεραπείας είναι να προλάβει χειρουργικές λύσεις βελτιώνοντας τα συμπτώματα των ασθενών. Σε πολλές ουροδυναμικές μελέτες έχει παρατηρηθεί ότι οι ασκήσεις πυελικού εδάφους είναι αρκετά αποτελεσματικές σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις ακράτειας ούρων.

  • Ασκήσεις τύπου kegel ενδυνάμωσης πυέλου
  • Εκμάθηση ασθενών για την ομαλή πραγματοποίηση των ασκήσεων
  • Τεχνική βιοανάδρασης
  • Χρησιμοποίηση μηχανήματος φυσικοθεραπείας ηλεκτρικού μαγνητικού διεγέρτη υψηλής ισχύος