Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 5 & Μπουμπουλίνας (έναντι Μετρό Δάφνης) +30 2109705290 info@mantzaristherapy.gr
Φυσικοθεραπεία Μάντζαρης

Φυσικοθεραπεία Tecar.Ad Therapy


Φυσικοθεραπεία Tecar.Ad Therapy

TECAR.Ad THERAPY (Μεταφορέας ενέργειας στους ιστούς με βάση τις ραδιοσυχνότητες). Πρόκειται για ηλεκτρικό ρεύμα στην συχνότητα των 10 kHz το οποίο προκαλεί μια αίσθηση ζέστης χωρίς όμως να συνοδεύεται από μυϊκή σύσπαση.

Επιτυγχάνεται έντονη ενεργοποίηση του μεταβολισμού καθώς και αγγειοδιαστολή λόγο της αύξησης της θερμοκρασίας της περιοχής οπού και γίνεται η εφαρμογή. Η λειτουργία των τριχοειδών αγγείων είναι πιο έντονη. Δρα επί του κυτταρικού υποκυτταρικού μεταβολισμού.

Δρα σε βάθος και προσφέρει μείωση του πόνου και της φλεγμονής καθώς απελευθερώνει ενδορφίνες από τις πρώτες συνεδρίες. Χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες του εξωτερικού όπως (UdineseFC ,PerugiaFC, VareseBC) γιατί μειώνει αισθητά τον χρόνο αποθεραπείας των αθλητών τους.

Πρόκειται για μια θεραπεία φυσική και ανώδυνη για τον ασθενή καθώς η ζέστη που δημιουργείται από την πηγή ανακουφίζει άμεσα προσφέροντας αναλγησία. Ο ασθενής καταλαβαίνει την διαφορά της αίσθησης του πόνου κάθε φορά που τελειώνει την φυσιοθεραπευτική του συνεδρία

  • Χαλαρώνει τους ιστούς της επώδυνης περιοχής του σώματος που έχει την παθολογία.
  • Ενεργοποιεί άμεσα τις μεταβολικές διαδικασίες του σώματος για άμεση αυτό ίαση.
  • Αναζωογονεί τους μύες που εμπλέκονται στην παθολογία
  • Μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς την τοπική δυσκαμψία και ευαισθησία των δομών που εμπλέκονται στην παθολογία.
  • Αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου εξαιτίας της διαστολής των μικρών αρτηριδίων και των τριχοειδών αγγείων.

Η θεραπεία Tecarad συντομεύει τον χρόνο αποκατάστασης και το αποτέλεσμα είναι ορατό από τις πρώτες συνεδρίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ‘ζέσταμα’ μυών πριν από αθλητικές δραστηριότητες αλλά και μετά από αυτές για αποθεραπεία.