Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου 5 & Μπουμπουλίνας (έναντι Μετρό Δάφνης) +30 2109705290 info@mantzaristherapy.gr
Φυσικοθεραπεία Μάντζαρης

Οσφυαλγία Θεραπεία Δισκοκήλης με Καινοτόμο Φυσικοθεραπεία


Οσφυαλγία Θεραπεία Δισκοκήλης με Καινοτόμο Φυσικοθεραπεία

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής επηρεάζει τα οστά της σπονδυλικής στήλης. Η κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου είναι μια από τις συνηθέστερες παθολογίες στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης. O πόνος που προκαλείτε υποδηλώνει κάποια παθολογία στην περιοχή της οσφύος.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ο πόνος , η φλεγμονή, ο μυϊκός σπασμός και η δυσκαμψία κάνουν την εμφάνιση τους μετά από κάποιο επεισόδιο οσφυαλγίας. Αναλόγως πόσο μεγάλη είναι σε μέγεθος η δισκοκήλη, από ποιο επίπεδο σπονδύλου πραγματοποιήθηκε  προβολή του ινώδους δακτυλίου , ποια νευρική ρίζα πιέστηκε, ξεκινούν και τα ανωτέρω συμπτώματα αυτομάτως. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά από ασθενή σε ασθενή. Πολλοί από τους ασθενείς νιώθουν αίσθημα πόνου δεξιά και αριστερά χαμηλά στη σπονδυλική στήλη ενώ άλλοι στους γλουτούς αλλά και στην περιοχή του δικέφαλου μηριαίου. Τα επίπεδα του πόνου τα οποία και μετράμε σε ειδική κλίμακα πόνου ποικίλουν για το κάθε άτομο, ξεχωριστά. Ο πόνος μπορεί να είναι οξύς, διάχυτος ή βαθύς και ακαθόριστος στην περιοχή της οσφύος. Μπορεί να οφείλεται σε μια απότομη κίνηση όπως για παράδειγμα απότομη έγερση βάρους ή ακόμα και μετά από κάποια αθλητική δραστηριότητα. Ο πόνος μπορεί να είναι συνεχής αλλά και να μεγαλώνει ή να ελαττώνεται αναλόγως με την δραστηριότητα. Οι ασθενείς παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να καθίσουν σε παρατεταμένη καθιστή θέση αλλά και πολύ ώρα όρθιοι. Η βάδιση γίνεται επίπονα και με ταλαιπωρία για τον ασθενή.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ

Η μαγνητική τομογραφία ΟΜΣΣ(MRI) είναι μια απεικονιστική διαγνωστική μέθοδος που πραγματοποιείται για να μας εμφανίσει  το μέγεθος της βλάβης που έχει πραγματοποιηθεί.

Η φυσικοθεραπεία έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στη μείωση των συμπτωμάτων των ασθενών, σύμφωνα με τελευταίες  έρευνες  που έχουν πραγματοποιηθεί, σε σχέση με άλλες μεθόδους αντιμετώπισης της.

Με τη φυσικοθεραπεία επιτυγχάνεται η μείωση του πόνου και του οιδήματος , του μυϊκού σπασμού και σαφώς η βελτίωση του εύρους κίνηση της άρθρωσης.

Στόχος της φυσικοθεραπείας είναι η γρηγορότερη επάνοδος του ασθενούς στην καθημερινότητα του και στον προηγούμενο τρόπο ζωής του.

Οι τρόποι αντιμετώπισης της παθολογίας της οσφυϊκής δισκοκήλης ποικίλουν. Στις μέρες μας η φυσικοθεραπεία γίνεται σε όλα τα στάδια της οσφυαλγίας.

Τα μηχανήματα αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται είναι πολλά καθώς και πολλές οι τεχνικές που χρησιμοποιούν οι φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο.

Στο κέντρο φυσικοθεραπείας και αποσυμπίεσης σπονδυλικής στήλης Μάντζαρη, αντιμετωπίζουμε την δισκοκήλη με εξειδικευμένο πρωτόκολλο για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά βάση του προβλήματος που θα μας υποδείξουν οι εξετάσεις. Χρησιμοποιούμε καινοτόμες θεραπείες αποκατάστασης όπως τα ακόλουθα εξειδικευμένα μηχανήματα:

  • .3D Αποσυμπίεση Σπονδυλικής Στήλης
  • .LASER φυσικοθεραπείας υψηλής ισχύος
  • .ΤECAR.Ad θεραπεία με ραδιοσυχνότητες

Καθώς και εξειδικευμένες φυσιοθεραπευτικές τεχνικές κινητοποίησης της πυέλου και της σπονδυλικής στήλης για τη συρρίκνωση της οσφυϊκής δισκοκήλης.

Τέλος πραγματοποιούμε μέτρηση σπονδυλικής στήλης με ειδικό ελβετικό μηχάνημα αξιολόγησης σπονδυλικής στήλης. Η μέτρηση είναι έγκυρη και αξιόπιστη σύμφωνα με την BackScanAcademy. Ακολούθως δημιουργούμε εξειδικευμένες ασκήσεις ενδυνάμωσης της σπονδυλικής στήλης για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Η βελτίωση της ολικής κατάστασης  του ασθενούς φαίνεται από τις πρώτες επισκέψεις ανάλογα πάντα με την σοβαρότητα της κατάστασης του κάθε περιστατικού.